Jag föreläser gärna i olika ämnen och i skilda sammanhang. Jag talar om mina psalmer, ekumenik, Gustaf Aulén eller Nathan Söderblom, men framför allt om Svenska kyrkans mission då och nu med utgångspunkt från min biografiska berättelse om Missionärerna.

Jag föreläser gärna i olika ämnen och i skilda sammanhang. Jag berättar om mina psalmer, föreläser om olika aspekter på den ekumeniska rörelsen eller den kristna missionens historia, talar om nattvardsteologi, eller utgår från någon aktuell bok. Inte sällan blir jag inbjuden att också predika.


Just nu är det biografin om Nathan Söderblom som gäller. Den har blivit uppmärksammad, nominerades till Stora Fackbokspriset och har fått Svenska Akademins Axel Hirsch-pris, som tilldelas ”en under de senaste två åren utgiven levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete”.


Sedan boken kom ut har jag talat om olika aspekter på Nathan Söderbloms gärning på bibliotek och i församlingshem, vid fortbildningar och kontaktskonvent, i hembygdsföreningar, seniorgrupper och akademiska seminarier runt om i Sverige, men också i andra länder.


Jag har fram till slutet av 2015 hållit ett eller flera föredrag och föreläsningar om Nathan Söderblom i Arboga, Eskilstuna, Gåxjö, Göteborg, Hudiksvall, Järna, Jönköping, Karlstad, Katrineholm, Lid, Lindingö, Linköping, Lomma, Lund, Malmö, Mariefred, Nacka, New York, Nykvarn, Nyköping, Paris, Philadelphia, Salem, Sigtuna, Skara, Solna, Stockholm, Strängnäs, Söderhamn, Södertälje, Tenhult, Torshälla, Trönö, Umeå, Uppsala, Vallentuna, Visby, Västerås, Örebro.